Barszcz ukraiński

Małgorzata
Zupy
06.03.2018 12:39
Barszcz ukraiński

SKŁADNIKI opakowanie (450g) mrożonych warzyw Hortex Barszcz ukraiński 3 - 4 ziemniaki 1 puszka białej fasoli (wraz z zalewą) 3 łyżki gęstego przecieru pomidorowego ząbek czosnku 1 litr bulionu warzywnego pęczek natki pietruszki pół łyżeczki cukru łyżka soku z cytryny liść laurowy sól, pieprz olej SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Dodajemy pokrojone w wąskie słupki ziemniaki, przecier pomidorowy, białą fasolę z zalewą i liść laurowy. Dodajemy pokrojone w wąskie słupki ziemniaki, przecier pomidorowy, białą fasolę z zalewą i liść laurowy. Na dużej patelni smażymy na oleju zamrożone warzywa i rozgnieciony ząbek czosnku. Na dużej patelni smażymy na oleju zamrożone warzywa i rozgnieciony ząbek czosnku. Tłuszcz na początku smażenia nie powinien być zbyt mocno rozgrzany, aby warzywa zdążyły zmięknąć. Tłuszcz na początku smażenia nie powinien być zbyt mocno rozgrzany, aby warzywa zdążyły zmięknąć. Dzisiaj jednak proponuję wersję jarską barszczu ukraińskiego z warzywami, które smażę przed gotowaniem, po to, by jeszcze bardziej wydobyć z nich pełnię smaku i aromatu. Aby barszcz był jeszcze bardziej treściwy można przygotować go na wywarze mięsnym - z drobno pokrojonym mięsem smakuje doskonale.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://przepisy-online.blogspot.com/2018/03/barszcz-ukrainski.html