Orzechowa delicja

Gabriela
Ciasta
06.03.2018 10:49
Orzechowa delicja

Piekłam w formie o wymiarach 25 cm x 35 cm. Składniki: na biszkopt 4 jajka 3/4 szklanki cukru 0,5 szklanki orzechów mielonych włoskich 0,5 szklanki orzechów krojonych włoskich 0,5 szklanki mąki pszennej łyżeczka proszku do pieczenia na masę 0,6 l mleka 1 budyń śmietankowy 3 żółtka 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 3 łyżki cukru 2 łyżki kawy rozpuszczalnej 1 kostka masła kieliszek wódki lub innego mocnego alkoholu dodatkowo paczka krakersów puszka kajmaku 2 paczki delicji Wykonanie: Z podanych składników upiec biszkopt, ostudzić przekroić na 2 balaty. Przełożenie ciasta: biszkopt - połowa kajmaku - krakersy - połowa masy kawowej - delicje - połowa masy kawowej - biszkopt - kajmak

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://lubieessc.blogspot.com/2018/03/orzechowa-delicja.html