Składniki: - 1 udko z kurczaka - 3-4 pętka białej kiełbasy - 3 litry wody - 2 marchewki - 1 pietruszka - kawałek selera (ok 30g) - 2 łyżki siekanego pora - 200-250ml śmietany 18% - 2- 3 łyżki mąki do zagęszczenia - przyprawy: 2 liście laurowe, 4 ziarna ziela angielskiego, sól, pieprz, łyżka majeranku, 1,5 łyżeczki chrzanu ze słoika (ostrego), 3 ząbki czosnku, łyżeczka octu. Przygotowanie: Ugotować wywar z udka. Ugotowaną kiełbasę wyjmujemy, lekko studzimy, obieramy, kroimy w pół plastry i dodajemy do zupy. Zagęszczamy zupę zawiesiną z mąki i gotujemy.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://kulinarneblogowanie.blogspot.com/2018/04/biay-barszcz.html