Spróbujcie Składniki: – 200g miękkiego masła – 80g cukru – 1 jajko – około 300g mąki ryżowej – 50g wiórków kokosowych + 50g do obtoczenia paluszków – 2 łyżeczki bg proszku do pieczenia – 2 łyżeczki cukru waniliowego – 1 łyżeczka mielonego imbiru Masło ubić z cukrem, dodać jajko i jeszcze raz dobrze ubić. Wymieszać wszystkie suche składniki ( najpierw wsypać 280g mąki, jeśli ciasto będzie zbyt rzadkie dodać jeszcze trochę). Są delikatne, rozpływają się w ustach, pachną cudnie i idealnie nadają się do porannej kawy lub herbaty. Paluszki kokosowe z mąki ryżowej polecają się do porannej kawki. Odrywać od ciasta po kawałku i formować paluszki, obtaczać w wiórkach i wykładać na blachę.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.smakiarmine.pl/bezglutenu/paluszki-kokosowe-bezglutenowe/