About 3 tablespoons of balsamic vinegar 1 teaspoon of honey Fresh mint + radishes + almond flakes Cut watermelon, strawberries and radishes; Add honey balsamic vinaigrette with addition of mint – refrigerate for about 30 minutes. Około 1 łyżeczka miodu Mięta + rzodkiewki + opcjonalnie płatki migdałowe Do pokrojonego arbuza, truskawek i rzodkiewki dodajemy sos miodowo balsamiczny z listkami mięty – pozostawiamy w lodówce na około 30 minut. Dla przełamania tekstury i w celu dostarczenia dodatkowych wartości odżywczych można ją wzbogacić o chrupiącą rzodkiewkę i płatki migdałowe. 2 filiżanki pokrojonego arbuza 6-8 truskawek pokrojonych na pół Sos Miodowo- Balsamiczny Około 3 łyżki octu balsamicznego Owoce zawierają też błonnik który usprawnia trawienie, potas który pomaga regulować ciśnienie we krwi i antocyjany – związki organiczne które mogą zmniejszyć ryzyko zachorowalności na niektóre choroby jak choroby serca czy choroby nowotworowe. This salad taste good and is excellent for your health; to provide additional nutrients, and improve sensory attributes you can add crunchy radish and sliced almonds. 3 cups of watermelon 6-8 strawberries cut in half Honey Balsamic Vinaigrette Owoce okolone są balsamicznym sosem z dodatkiem złocistego miodu; przyodziane wonnymi listkami mięty – te połączenie jest orzeźwiające dlatego doskonałe na wiosnę i lato. Strawberries are a good source of: fiber which improves digestion, potassium which helps regulate blood pressure and anthocyanins – organic compounds that may reduce the risk for some chronic diseases that include heart disease or cancer. The fruits are infused with the balsamic vinegar with a hint of sticky honey and aromatic mint – this combination is refreshing, and therefore perfect for sunny days.