Składniki: 1 op ciasta francuskiego, 200g twarogu półtłustego, 100g sera żółtego (u mnie gouda), 50g słonego sera sałatkowego typu bałkańskiego ( można zamienić na ser feta), 1 jajko, 10-12 oliwek, 1/2 łyżeczki kurkumy, 1/2 łyżeczki papryki słodkiej wędzonej. Zawiniętą roladę pokroić na 10-12 kawałków ( każdy po około 2,5-3cm) i włożyć je do silikonowych foremek na muffinki ( wkładam do foremek po to, by roladki nie rozwijały się podczas pieczenia). Można z niego wyczarować coś pysznego w 25 minut i chcę podzielić się z Wami przepisem na bardzo smaczne zawijasy serowe z oliwkami. Ciasto rozwinąć, wyłożyć mieszankę serową i rozprowadzić równomiernie po całym cieście, wyłożyć pokrojone oliwki i zawinąć w roladę zaczynając od dłuższego boku.