Było pysznie, polecam 🙂 Muffiny drobiowe ze szpinakiem zapieczone z serem Muffiny drobiowe ze szpinakiem zapieczone z serem Muffiny drobiowe ze szpinakiem zapieczone z serem Muffiny drobiowe ze szpinakiem zapieczone z serem 🙂 Składniki na 8 muffinek: – 400g fileta z piersi indyka – 300g szpinaku (u mnie mrożonka Hortex) – 80g sera żółtego (u mnie gouda) – 2 cebuli – 3 ząbki czosnku – przyprawy wg smaku (u mnie kurkuma, czubryca zielona, papryka słodka wędzona, sól, pieprz, oregano) Mięso zmielić razem z jedną cebulą i czosnkiem, przyprawić wg smaku i dokładnie wymieszać. Armine wtedy improwizuje i powiem Wam, że całkiem dobrze na tym wychodzi 😀 Wiedziałam, że chcę zjeść coś ze szpinakiem, coś w miarę zdrowego i nie smażonego i wykombinowałam pyszne muffiny z mięsa mielonego z indyka ze szpinakiem i serem. 20g sera pokroić na 8 kostek, resztę sera zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Gotowe muffinki wyjąć z piekarnika, posypać serem i włożyć do gorącego, wyłączonego piekarnika na około 5-7 minut. Na dno każdej muffinki włożyć kawałek sera, następnie wypełnić je szpinakiem i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 25 minut. Na patelni rozgrzać 1 łyżkę ulubionego tłuszczu (u mnie masło klarowane), zeszklić cebulę, dodać szpinak i smażyć do gotowości.