Przepis
pół ogórka pokrojoneko w pół plastry
300 gr pomidorów
3 ogórki małosolne lub kiszone
pęczek rzodkiewki
pół puszki kukurydzy
sałata mieszanka
suszona cebula
sos
50 ml soku z cytryny
150 ml oliwy
2 ząbki czosnku
5 gr kopru
10 ml miodu
łyżeczka musztardy
sól i pieprz
Przygotowanie
Wszystkie składniki na sos wrzucamy do pojemnika i miksujemy przy pomocy blendera,w taki oto sposób uzyskaliśmy najprostszy pod słońcem sosik do naszej sałatki grillowej.Sos odstawiamy do lodówki do schłodzenia,a w między czasie przygotowujemy sałatkę.Pomidory (ja użyłem koktajlowych)kroimy w połówki,ogórka w pół plastry,rzodkiewkę i ogórki małosolne w plastry,mieszamy wszystko z kukurydzą, sałatą i naszym wcześniej przygotowanym sosem.Posypujemy suszoną cebulą,gotowe do spożycia.Smacznego.