Idealna nadają się do zapiekanych puddingów i nie tylko... Składniki: - 1/2 op. sucharków Extra Delikatesowych Mamut (145 g) - 200 ml śmietany 30% - 100 ml mleka - 3 duże jajka - 100 g czekolady białej - 100 g borówek amerykańskich - 3 łyżki masła Wykonanie: Sucharki smarujemy z obu stron masłem i układamy w naczyniu żaroodpornym na zakładkę. Idealna nadają się do zapiekanych puddingów i nie tylko... Składniki: Wykonanie: Sucharki smarujemy z obu stron masłem i układamy w naczyniu żaroodpornym na zakładkę. Następnie wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 30-35 min. Następnie wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 30-35 min. Wierzch posypujemy umytymi borówkami i odstawiamy na około 15-20 min. Wierzch posypujemy umytymi borówkami i odstawiamy na około 15-20 min. A ja zamiast czerstwego pieczywa użyłam sucharków delikatesowych i przygotowałam pudding z białą czekoladą i borówkami. W rondelku podgrzewamy śmietanę z mlekiem i rozpuszczamy białą czekoladę. W rondelku podgrzewamy śmietanę z mlekiem i rozpuszczamy białą czekoladę. Pudding chlebowy to specjalność Brytyjczyków i jest to super pomysł na wykorzystanie czerstwego pieczywa. Extra Delikatesowe są lekkie i kruche, nie zawierają syropu glukozowo-fruktozowego oraz konserwantów.