Składniki: Ciasto: 20 g świeżych drożdży 3 szklanki mąki Szymanowskiej ekologicznej 1 łyżeczka cukru 1 szklanka mleka 5 łyżek Oleju Polskiego Rzepakowego 1 łyżeczka soli Farsz: 2-3 cebule 500 g pieczarek 2-3 łyżki Oleju Polskiego Rzepakowego sól, pieprz zioła prowansalskie Drożdżowa rolada z farszem pieczarkowym przygotowana na ekologicznej mące Szymanowskiej to pyszna przekąska na drugie śniadanie do pracy lub szkoły. Na końcu dodajemy pozostałą ilość oleju rzepakowego i zagniatamy ciasto, aż cały tłuszcz się wchłonie i ciasto będzie odchodziło od dłoni. Ciasto przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na ok. 45- 60 min., aby wyrosło. Wyrabiamy ciasto stopniowo dodając resztę ciepłego mleka na przemian z pozostałą mąką. Każdą część rozwałkowujemy na stolnicy oprószonej mąką na prostokąt. Do miski wsypujemy 2 szklanki mąki ekologicznej, dodajemy sól, 3 łyżki oleju rzepakowego i gotowy rozczyn. Rozczyn przykrywamy ściereczką i pozostawiamy na około 10-15 min., aby wyrósł. Dodatkowo: 50 g sera żółtego 1 jajko majeranek Wykonanie: Ciasto: Mleko podgrzewamy, aby było ciepłe. Sprawdzi się też jako przystawka na różnego rodzaju imprezach. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 30 min.