Składniki: Składniki: - 500 g pieczarek - 1 duża cebula - 7 jajek - pęczek szczypiorku - pęczek natki pietruszki - 2 łyżki majonezu - 1 łyżeczka musztardy - sól, pieprz - 1 łyżeczka ziół prowansalskich - 1-2 łyżki oleju do smażenia Wykonanie: PASZTET PIECZARKOWY Z JAJKAMI Wegetariański pasztet z pieczarek oraz jajek to idealny dodatek do pieczywa. Masę przekładamy do keksówki (25 x 15 cm) wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na około 50 min. Żółtka dodajemy do miski z masą na pasztet i dokładnie mieszamy. Pieczarki obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Następnie wrzucamy starte pieczarki i smażymy do momentu, aż cała woda z pieczarek wyparuje. W misce mieszamy podsmażone pieczarki z cebulą i starte jajka. Następnie ścieramy je na tarce o dużych oczkach. Dodajemy posiekany szczypiorek, posiekaną natkę pietruszki oraz majonez, musztardę, zioła, sól i pieprz.