Tak smażone polędwiczki z dorsza zjedliśmy z prostym risotto z suszoną czarną truflą (bazę do risotto znajdziecie TUTAJ, pomińcie cheddar, czosnek i szparagi, zamiast nich – łyżeczka suszonej czarnej trufli w płatkach i 3 łyżki parmezanu). Jeśli widzicie, że strona z panierką zmieniła kolor na mocno złoty, a mięso w połowie wysokości ryby przestało być już szkliste, przekładamy filet na drugą stronę, zmniejszamy ogień do średniego i dosmażamy. Zobaczycie, jak ciepło zmienia od dołu kolor ryby z ciemnego/szklistego na jaśniejszy i bardziej matowy – ścina się białko.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.karointhekitchen.com/ryby_i_owoce_morza/poledwiczki-z-dorsza-z-chrupiaca-skorka-jak-smazyc-biala-rybe/