Jajka zmiksować z wodą i cukrem, dodać mąkę, proszek do pieczenia i cynamon i wszystko dokładnie wymieszać by nie było grudek. Banany obrać, przekroić na pół i każdą połówkę przekroić wzdłuż na dwie części. Polecam 🙂 Składniki: 2 jajka, 100ml wody gazowanej,ulubione słodzidło (ja dodałam 3 łyżki cukru trzcinowego), około 10-12 łyżek mąki ryżowej, 1 czubata łyżeczka bg proszku do pieczenia, 1 czubata łyżeczka cynamonu, 5 dojrzałych bananów, ulubiony tłuszcz do smażenia, dodatki wg uznania. Po tym czasie rozgrzać tłuszcz na nieprzywierającej patelni, bardzo ostrożnie wykładać banany (razem z ciastem) na patelnię, (ja wykładam łyżką). Bardzo lubię syte, w miarę słodkie, w miarę zdrowe i bardzo smaczne śniadania i dziś polecam banany w cieście ryżowym z dodatkiem cynamonu.