Składniki: (2 większe keksówki) - 1 kg mąki ( ja użyłam pół na pół pszennej z żytnią) - 3/4 szklanki płatków owsianych - 3/4 szklanki otrąb owsianych - 50 g drożdży - 3 łyżki słonecznika - 1 łyżka soli - 1 łyżeczka cukru - 1 litr ciepłej wody Po upieczeniu zostawić na 5 minut w zamkniętym piekarniku, a następnie wyjąć z foremek i studzić na kratce. Zostawić na 20 minut do wyrośnięcia, spryskać wodą i posypać np. słonecznikiem lub otrębami. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec w temp. 230 stopni C około 50 minut.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://talerzprzyjemnosci.blogspot.com/2018/02/chleb-pszenno-zytni-bez-zagniatania.html