Na patelni mocno rozgrzać ulubiony tłuszcz, podsmażyć pieczarki pokrojone w plasterki, na pokrojone pieczarki wyłożyć ciasto i smażyć na małym ogniu pod pokrywką z dziurką. Składniki: 2 jajka, 60ml mleka, 30g mąki kukurydzianej, 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, sól wg smaku, 3 średnie pieczarki, 1 łyżka ulubionego tłuszczu do smażenia. Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę. Ja bardzo lubię omlety i wszelkiego rodzaju placuszki, chętnie kombinuję z ulubionymi dodatkami i powstają takie oto pyszne śniadania albo kolacje 🙂 Bardzo syty, bardzo smaczny- idealny na sobotnie albo niedzielne śniadanie. Podsmażony omlet delikatnie przewrócić na drugą stronę i smażyć przez 1-2 minuty. Co powiecie na puszysty omlet kukurydziany smażony na pieczarkach?