Czekoladowe smoothie migdałowe z bananem szpinakiem 2 szklanki mleka migdałowego gotowe albo domowe (jeżeli domowe to będzie potrzebne pół szklanki migdałów) 3 banany 2 garście szpinaku 2 czubate łyżki masła migdałowego 3 łyżeczki kakao 2 łyżeczki miodu Gorąca czekolada migdałowo-śliwkowa 1½ szklanki gorącej wody 3 suszone śliwki (najlepiej je namoczyć wcześniej na 10 minut w gorącej wodzie, żeby były bardziej miękkie i się lepiej zmiksowały) 1 Można użyć kupnego mleka migdałowego ale zachęcam do zrobienia własnego, bo jest proste, nieporównywalnie lepsze, tańsze i pozostałości z miąższu migdałowego można wykorzystać do innych dań ( np. ciasteczek albo pesto). czubata łyżka masła migdałowego 1 łyżka kakao 1 łyżka miodu szczypta cynamonu Wszystkie składniki umieścić w blenderze i zmiksować. Pierwsze to smoothie, które jest na bazie domowego mleka migdałowego, więc jest podwójnie migdałowe. Mleko migdałowe, szpinak, masło migdałowe, kakao i miód umieścić w blenderze i całość dobrze zmiksować. Okazuje się, że doskonale się sprawdza we wszelkich napojach, szczególnie takich zimowych więc dziś mam dla Was dwie propozycje na napoje z masłem migdałowym. Żeby zrobić masło migdałowe trzeba dzień wcześniej namoczyć pół szklanki migdałów w wodzie.