Jest puszysty w środku z chrupiącą skórką 5 i 3/4 szklanki mąki pszennej typ 450 lub 500 25 g świeżych drożdży 2 szklanki ciepłej wody 1 łyżka cukru 1 i 1/2 łyżeczki soli 2 łyżki oleju Drożdże rozpuszczamy w wodzie, dodajemy olej, wsypujemy cukier, sól i mąkę. W międzyczasie piekarnik nagrzewamy do 220 st. i wstawiamy naczynie żaroodporne z pokrywką, w którym będziemy piec chleb. Wyrobione ciasto oprószamy mąką i odstawiamy w misce przykryte ściereczką w ciepłe miejsce na około 45 - 60 min. Najprostszy w przygotowaniu domowy chleb pieczony w garnku.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.obzarciuch.pl/2018/02/chleb-z-garnka.html