Biszkopt z kremem i brzoskwiniami Składniki: Biszkopt: 6 jaj oddzielnie żółtka i białka 1 szklanka cukru 4 łyżki wody 1 opakowanie kisielu np. cytrynowego 1 szklanka mąki pszennej 4 łyżki oleju np. rzepakowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia Krem: 500 g śmietany 36% 500 g twarogu sernikowego 4 łyżki cukru pudru 1 opakowanie galaretki np. cytrynowej Dodatkowo: 2 słoiki dżemu brzoskwiniowego 80-100 g płatków migdałów Przygotowanie: Krok 1: Po pierwsze 6 białek ubij na sztywną pianę i odstaw na bok. Następnie, gdy ciasto idealnie się połączy i będzie puszyste dodaj ubitą pianę z białek i wymieszaj delikatnie łyżka do połączenia składników. Moja propozycja to biszkopt z kremem i brzoskwiniami, a dokładniej z dżemem brzoskwiniowym. na bieżąco z moimi przepisami, zapraszam na Instagram. Następnie ustaw czas i temperaturę 180 °C 30 min. Krok 4: Śmietanę ubij, następnie stopniowo po łyżce dodawaj twaróg sernikowy. Krok 5: Upieczony i ostudzony biszkopt przekrój poziomo na dwa równe płaty i przełóż środek dużą ilością kremu. Jeśli w rezultacie krem jest za rzadki odstaw go na 30-60 minut do lodówki. Pyszne, szybkie w wykonaniu ciasto z kremem? Następnie 6 żółtek ubij mocno z cukrem i opakowaniem kisielu.