Spaghetti Aglio Olio e Peperoncino

Bogumiła
Sałatki
21.01.2018 13:44
Spaghetti Aglio Olio e Peperoncino

Spaghetti Aglio Olio e Peperoncino Składniki: 300 g świeżego makaronu spaghetti 8 łyżek oliwy z oliwek 6 ząbków czosnku 1 płaska łyżeczka suszonych płatków chili ½ pęczka natki pietruszki 2 łyżki soku z cytryny 5 łyżek startego parmezanu sól Przygotowanie: Krok 1: Na koniec połącz makaron z pozostałą oliwą, sosem z patelni, wodą z gotowania. Zdejmij z palnika wsyp ½ łyżeczki soli, dodaj płatki chili, posiekaną natkę pietruszki oraz sok z cytryny. Jeśli chcesz być na bieżąco z moimi przepisami to zapraszam na Facebook. Zagotuj 3 l wody z 3 łyżeczkami soli. Spaghetti Aglio Olio e Peperoncino to z pewnością najszybsze w przygotowaniu danie jakie znam. Dodaj posiekany w cienkie płatki czosnek, następnie smaż na średnim ogniu aż zrobi się lekko złoty. Następnie odcedź pozostawiając ½ szklanki wody z gotowania.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kuron.com.pl/przepisy/spaghetti-aglio-olio-e-peperoncino/