Pasta z awokado

Aneta
Śniadania
03.02.2018 14:41
Pasta z awokado

Pasta z awokado Składniki: 1 małe awokado, wybrałam Hass 2 jajka 3 kromki pieczywa 1 łyżeczka soku z cytryny 1 mały ząbek czosnku 3 łyżki startego grana padano lub np. parmezanu 1/2 łyżeczki oliwy z oliwek sól, pieprz do smaku Przygotowanie: Jajka gotujemy 5 minut. Kremowa, z jajkiem i grana padano pasta z awokado była królową na śniadaniu. Tak przygotowane awokado mieszamy razem z jajkami oraz oliwą z oliwek. Aby awokado nie ściemniało, skrapiamy je sokiem z cytryny, pamiętajcie! Na kromkach pieczywa układamy pastę z awokado. Dla jeszcze lepszego smaku pieczywo można przygotować jak na bruschettę, czyli grillować na patelni, w tosterze lub piekarniku. Przygotowałam specjalnie z tej okazji rewelacyjny przepis, który posmakuje każdemu miłośnikowi awokado. Dzielę się z Wami przepisem i mam nadzieję, że podacie ten smaczny pomysł dalej, znajomym, rodzinie, wszystkim! Do podania można przygotować ćwiartkę z cytryny i dodatkowo skropić kanapki. Każdą z kromek posypujemy po łyżce startego grana padano.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.mojasmacznakuchnia.com.pl/2018/02/pasta-z-awokado.html