Jeśli jeszcze nie próbowaliście takiego połączenia to zachęcam do wypróbowania, nie pożałujecie Składniki na 2 porcje: ozór wołowy (ugotowany i obrany) – około 350g, 1 średnia czerwona cebula, 12 średnich pieczarek, garść orzechów włoskich, garść posiekanego koperku, sól i pieprz wg smaku, 2 łyżki oleju. Na patelni rozgrzać olej, podsmażyć cebulę, dodać pieczarki, smażyć około 5 minut, dodać ozór i drobno posiekane orzechy, smażyć przez kolejne 3-5 minut, przyprawić, posypać koperkiem, wymieszać i zajadać 🙂 Cebulę pokroić w drobną kostkę, mięso i obrane pieczarkę pokroić w większą kostkę.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.smakiarmine.pl/przepisy-fit/ozor-wolowy-pieczarkami-orzechami-wloskimi/