Składniki: – 3 jajka – 30g śmietanki 12% – 10g mąki razowej – garść drobno posiekanego koperku – garść groszku cukrowego (u mnie 60g) – zioła i przyprawy wg smaku (u mnie sól, pieprz, kurkuma, papryka słodka wędzona) – 1 łyżeczka ulubionego tłuszczu do smażenia Nieprzywierającą patelnie mocno rozgrzać, posmarować ulubionym tłuszczem, wylać masę jajeczną, na wierzch wyłożyć umyty i osuszony groszek i smażyć pod pokrywką z dziurką na minimalnym ogniu. Dziś mam dla Was przepis na prosty i pyszny omlet koperkowy z dodatkiem groszku cukrowego. Kiedy wierzch się zetnie zsunąć omlet na talerz i podawać z ulubionymi dodatkami.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.smakiarmine.pl/dieta-i-choroby/omlet-groszkiem-cukrowym/