Papryka faszerowana z kalafiorem

Katarzyna
Fit
02.02.2018 16:04
Papryka faszerowana z kalafiorem

Szybki przepis na pyszny i zdrowy obiad, w sam raz dla zabieganych, ale próbujących jeść zdrowiej tak jak ja 😉 Składniki: 4 papryki 200 g mięsa mielonego 1 średnia marchewka 2 łodygi selera naciowego 1 mała cebula 2 małe ząbki czosnku 200 g kalafiora 1 łyżeczka przecieru pomidorowego 1/2 łyżeczki oregano 100 g tartego sera sól pieprz olej do smażenia Sposób wykonania: Farsz posypujemy tartym serem, po czym wkładamy naczynie do piekarnika nagrzanego do 200°C na ok. 15 minut lub do momentu zrumienienia się sera. Na rozgrzanej patelni z olejem podsmażamy pokrojoną w małą kostkę cebulkę, marchewkę oraz seler przez ok 3-4 minuty. Po tym czasie dorzucamy drobno posiekany czosnek, smażymy ok. pół minuty i dodajemy przecier pomidorowy wszystko razem mieszając. Mam dla Was kolejny, delikatnie odchudzony przepis 🙂 Ostatnio w mojej kuchni króluje kalafior, nie mogło go więc zabraknąć i tym razem! W tym czasie ścieramy kalafior na tarce o średnich oczkach.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://mostekwkuchni.pl/papryka-faszerowana-kalafiorem/