Fasolka po bretońsku (pieczona, nie gotowana)

Kami
Obiad
02.02.2018 9:06
Fasolka po bretońsku (pieczona, nie gotowana)

I po jej zjedzeniu NIE ma żadnych dodatkowych atrakcji, bo fasolka została pozbawiona łupinek, a one właśnie zawierają 90% substancji, z powodu których niektórzy nie czują się komfortowo po jej zjedzeniu. A po tej fasolce każdy będzie najedzony, wcale nie ociężały i po prostu bardzo zadowolony :) Sos pomidorowy ma intensywny smak... pomidorów oczywiście oraz przypraw i odrobiny cukru, która smak pomidorowy pokręca o co najmniej 2 poziomy w górę. Taka fasolka po bretońsku to świetny pomysł na rodzinny obiad - jej większa miseczka z kawałkami bagietki może stanowić za cały obiad - bo czasem liczy się czas i zmywanie :) Najlepiej smakuje w zimniejsze dni, ale szczerze mówiąc, nie widzę żadnych przeciwskazań, by dobrą fasolkę po bretońsku podać i w środku lata (zwłaszcza takiego deszczowego, jak się nam ostatnio przydarzają). A jeśli na nim będzie stała najlepsza na świecie fasolka po bretońsku, to dopiero będzie fajnie :) Dzięki temu danie zyskuje wspaniałego, głębokiego smaku, a fasolka konsystencji, której w żaden innych sposób nie da się uzyskać - jest jednocześnie miękka i krucha.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.mniammniam.com/Fasolka_po_bretonsku__pieczona__nie_gotowana_-21934p.html