Pizza z resztkami z kurczaka Pizza to danie, które powstało z potrzeby zagospodarowania resztek jedzenia – zapiekane w wysokiej temperaturze z dodatkiem sosu pomidorowego i sera na nowo odzyskiwały smak. Przetestuj inne nasze przepisy na recykling gotowanego kurczaka: Zapiekanka z penne, sosem pomidorowym i gotowanym kurczakiem Marokański gulasz z resztkami kurczaka Jambalaya z resztkami kurczaka Nic więc dziwnego, że spośród wielu pomysłów na recykling jedzenia pizza z resztkami z kurczaka jest naszym ulubionym. Oscypek lub serek górski - Dziugas lub bursztyn, albo parmezan - Sos pomidorowy (według tego przepisu) - Oregano Przygotowanie: Krok 1 Ustaw maksymalną temperaturę piekarnika, wstaw blaszkę (kamień lub formę) do pieczenia na środkową półkę i nagrzewaj przez godzinę. Składniki: - Kilka kawałków gotowanego kurczaka, najlepiej z piersi - Ciasto na pizzę (według tego przepisu) - Doskonale się sprawdziły – wyostrzyły danie, dodały mu zapachu i aromatu – co pokazuje, że z pizzą warto eksperymentować. Posmaruj 2-3 łyżkami sosu pomidorowego i wyłóż na nim porwane kawałki gotowanego kurczaka, a następnie plastry cienko pokrojonego oscypka. Zamiast mozarelli, dla odmiany i dodania smaku, użyliśmy serka górskiego, a zamiast parmezanu – dziugasa (prawda jest też taka, że akurat takie sery mieliśmy w lodówce). Na wierzch ciasta wrzuciliśmy kawałki kurczaka z rosołu.