Składniki na 6 sztuk: – 1 duża papryka (lub dwie małe) – 4 średnie ziemniaki – 1 łyżka majonezu – 1 łyżka musztardy rosyjskiej – 300g mięsa mielonego – 1 średnia cebula (zmielona lub starta na drobnych oczkach) – zioła i przyprawy wg smaku ( u mnie czubryca czerwona, bazylia, oregano, czosnek granulowany, sól i pieprz) Paprykę ułożyć na blasze, wyścieloną papierem do pieczenia, w papryce dookoła ułożyć kwiatkiem plasterki ziemniaczane, w sam środek włożyć około 50g-wą kulkę farszu i lekko spłaszczyć. Podrzucę Wam pomysł na bardzo smaczne kotleciki- kwiatuszki, które idealnie smakują z surówką z pekińskiej kapusty. W tym czasie umyte i obrane ziemniaki pokroić w cienkie plasterki, dodać majonez, musztardę i wymieszać dokładnie.