500 g piersi z indyka - 250 g zielonej fasoli szparagowej mrożonej - 0,5 puszki kukurydzy konserwowej - 1 cebula - 3 ząbki czosnku - 150 ml śmietanki Łowicz 36% - 2 łyżki masła klarowanego - sól - pieprz kolorowy - mąką do obtoczenia - bulion W rondlu rozgrzać masło dodać pokrojoną cebulę lekko przesmażyć dodać mięso i podsmażyć ze wszystkich stron. Jeśli sos będzie zbyt rzadki można zagęścić niewielką ilością mąki rozmieszanej w zimnej wodzie. Dodać fasolkę szparagową, odsączoną kukurydzę wlać śmietanę i jeśli jest zbyt mało płynu dolać bulionu. Fasolkę szparagową obgotować około 3-4 minuty w osolonej wodzie. Po wyjęciu dodać około 2 łyżki mąki i wymieszać.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://ala-piecze.blogspot.com/2018/02/potrawka-z-indyka-z-fasolka-i-kukurydza.html