Kiedy muszę przygotować obiad w 25 minut, wtedy zawsze wyręcza ten prosty przepis, który Wam bardzo polecam 🙂 Składniki: – 350g fileta z łososia – 1 czerwona cebula – 5 ząbków czosnku, 1 limonka – 300g groszku mrożonego – 100g śmietany ( 18%) – 100ml cieplej wody – 1 łyżeczka pieprzu ziołowego – 1 łyżeczka ziół prowansalskich – sól wg smaku – 2 łyżki oleju Śmietanę wymieszać z ciepłą wodą i sokiem z limonki, dodać do ryby, przyprawić i wszystko delikatnie wymieszać. Dodać groszek i skórkę z limonki startej na tarce na drobnych oczkach. Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu, odcedzić, dodać do ryby, delikatnie wymieszać. Rozgrzać olej na patelni z grubym dnem, podsmażyć cebulę z czosnkiem. Cebulę pokroić w bardzo drobną kostkę, czosnek pokroić w cienkie plasterki.