Jak wykonać przepis na - Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Rolada biszkoptowa z bananem i bita śmietaną wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Potrzebne składniki 2 banany 6 jajek 100 g cukru 80 g mąki pszennej 20 g mąki ziemniaczanej 500 ml śmietany 36% 3 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka cukru wanilinowego 2 opakowania fix do śmietany tarta skórka cytrynowa Ciasto wykładamy na papier do pieczenia na dużą blaszkę i rozsmarowujemy tworząc prostokąt. Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem i fix-em na sztywno. Zdejmujemy papier z ciasta i wykładamy na nie śmietanę. Wyjmujemy i studzimy przekładając na posypany cukrem pudrem blat i przykrywając wilgotną ściereczką. Miękka, wilgotna i pyszna, a to chyba najważniejsze rolada biszkoptowa z bananem i bitą śmietaną. Łącznie: 40 min. Rolada biszkoptowa z bananem i bita śmietaną Z brzegu z którego zaczniemy zawijanie, układamy banany.