Sernik królewski

Sylwia
Boże Narodzenie
14.04.2017 13:38
Sernik królewski

¾ szklanki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki kakao 3 żółtka 2 łyżki śmietany Masa serowa: 600 g sera białego 4 serki homogenizowane waniliowe (4 x 150 g) 1 budyń śmietankowy 6 żółtek 1 szklanka cukru 1 kostka masła (200 g) 3 białka ½ łyżeczki proszku do pieczenia Przygotowanie: Ciasto: Wszystkie składniki na ciasto wyrobić i podzielić na pół. Jedną połowę ciasta zawinąć w folię aluminiową i włożyć do lodówki, a drugą połowę ciasta podzielić na 4 części, każdy kawałek zawinąć w folię i włożyć do zamrażalnika na 2 godziny. Następnie na ciasto wylać masę serową i na wierzch zetrzeć na grubych oczkach drugą połowę zamarzniętego ciasta. Połowę ciasta (to schowane do lodówki) rozsmarować na spód formy (forma 22 x 27 cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Składniki: Ciasto: 3 szklanki mąki 1 kostka margaryny (250 g)

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kuchniawedwoje.pl/sernik-krolewski/