Czas wykonania: 1 h Ilość porcji: 4 Składniki: 300 g makaronu 150 g szynki ½ pęczka natki z pietruszki 150 g bakłażana 80 g czarnych oliwek 50 g sera żółtego ½ łyżeczki soli ½ łyżeczki pieprzu 1 łyżka oleju Sos: 250 g serka ricotta 2 jajka 100 ml mleka 100 ml śmietanki kremówki (30 lub 36%) 50 g sera żółtego Sos: W dużej misce wymieszać składniki na sos – sos powinien mieć jednolitą konsystencję, więc należy najpierw roztrzepać, jajka z mlekiem, śmietanką i serkiem ricotta, a dopiero później dodać starty ser żółty, pomidory i wymieszać. 400 g pomidorów w kawałkach z puszki Przygotowanie: Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://kuchniawedwoje.pl/zapiekanka-makaronowa-z-ricotta-i-baklazanem/