Czas wykonania: 40 min Ilość porcji: 6 Składniki: 500 g dyni 100 g pomidorków koktajlowych ½ czerwonej cebuli 130 g sera feta 70 g salami 1 łyżka soku z cytryny 3 łyżki oliwy lub oleju lnianego 1 łyżeczka ziół prowansalskich 1 łyżeczka soli Salami pokroić w paski, ser w kostkę, a pomidorki i oliwki przekroić na pół. Tą kolorową sałatkę można zabrać na drugie śniadanie do pracy lub uczelni – będzie to świetna alternatywa kanapek. ½ łyżeczki pieprzu Przygotowanie: Dynię pokroić w kostkę (2 centymetrową). Dodać upieczoną dynię, polać resztą oliwy i skropić sokiem z cytryny.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://kuchniawedwoje.pl/salatka-z-dynia-i-salami/