śmietany 30% 2 łyżki masła (najlepiej klarowanego) 1 łyżeczka mąki pszennej 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej sól, pieprz biały Umyte i osuszone ręcznikiem papierowym mięso kroimy na porcje (ja każdą pierś skroiłam pod skosem na 3 kawałki). Zróbcie koniecznie!:) ok. 500 g piersi z kurczaka 450 g mrożonej marchewki z groszkiem (1 op.) około 2 szkl. bulionu drobiowego 1/2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku 3/4 szkl. Na patelnię dodajemy marchewkę z groszkiem i gotujemy do miękkości (przez około 8 minut). Danie świetnie smakuje z ziemniakami. Kurczaka już na talerzu można dodatkowo oprószyć mieloną papryką. Na dużej patelni rozgrzewamy około 2 łyżki klarowanego masła. Mieszankę warzywną umieszczamy na durszlaku i przelewamy wrzątkiem (w celu rozmrożenia). Obie mąki rozprowadzamy w śmietance, mieszamy tak długo, by nie było widocznych grudek.