Makaron szpinakowy z kurczakiem (7 składników)

Wilk
Obiad
30.01.2018 19:25
Makaron szpinakowy z kurczakiem (7 składników)

Makaron szpinakowy z kurczakiem Drukuj przepis Składniki ► makaron suchy (u mnie kukurydziany) [300 g] ► masło/olej kokosowy [30 g / 3 łyżki] ► mąka (pszenna, kukurydziana, ryżowa, jaglana) [2 łyżki] ► mleko (dowolne) [500 ml / 2 szklanki] ► szpinak mrożony [450 g / 1 paczka] ► pierś z kurczaka [500 g] ► parmezan tarty [3 łyżki] Przygotowanie Pierś z kurczaka oczyścić i pokroić w kostkę, oprószyć pieprzem solą i czosnkiem i podsmażyć na łyżce oleju/masła na złoty kolor. Dodatkowo ► sól [do smaku] ► czosnek granulowany [łyżeczka] ► pieprz mielony [1/2 łyżeczki] Przełożyć kurczaka na talerz i na tej samej patelni rozpuścić 2 łyżki oleju lub masła. Baza sosu to beszamel – sos z mleka i zasmażki, który może być początkiem wszystkich białych sosów, a także idealnym dodatkiem do zapiekania, warto mieć go w swoim repertuarze! Makaron w gęstym, szpinakowym sosie z nutą parmezanu i kawałkami kurczaka to świetny pomysł na szybki obiad.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://wilkuchnia.pl/2018/01/makaron-szpinakowy-kurczakiem-7-skladnikow.html