Układamy je na płaskiej powierzchni wierzchnią stroną do dołu i od razu składamy na pół (to ważne by zrobić to od razu, póki ciastka są gorące, wówczas nie pękną nam przy składaniu). Szczerze polecam:) 3 duże jajka szczypta soli 3 łyżki drobnego cukru do wypieków 3 łyżki mąki pszennej 1 łyżka skrobi ziemniaczanej Najlepiej wykładać je na dwie blachy wyłożone papierem do pieczenia/ po 4-5 sztuk na każdej. Dodatkowo: 400 ml śmietanki 36% 200 g mascarpone 1,5 łyżki cukru pudru świeże owoce: truskawki/borówki/maliny/jeżyny lub bezpestkowe winogrona cukier puder do oprószenia Do tego są szybkie w wykonaniu i poradzi sobie z nimi każdy, kto choć raz w życiu upiekł biszkopt;) Udostępnij Zapisz Przepis na te biszkoptowe ciasteczka wypatrzyłam kiedyś na blogu Moje wypieki. W misie miksera umieszczamy białka, które ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianą. Robiłam je już kilkukrotnie i jestem pewna, że zrobię je jeszcze nie jeden raz. Ubijamy w tym celu kremówkę wraz z cukrem pudrem oraz serkiem mascarpone aż do zgęstnienia.