U nas na pewno zagoszczą jeszcze w jakiś leniwy poranek;) chleb tostowy kilka listków sałaty 6 czarnych oliwek 1-2 łyżki majonezu 2-3 łyżki serka śmietankowego kanapkowego 100-200 g wędzonego łososia sól, pieprz Oliwki drobno siekamy. Chleb tostowy podgrzewamy przez chwilę w opiekaczu (nie dociskamy go, by kanapki się nie złączyły ze sobą), lub na patelni grillowej. Chleb tostowy smarujemy pastą z oliwkami, dajemy po kawałku wędzonego łososia oraz sałaty, przykrywamy drugą kromką chleba. Ja chleb lekko ogrzałam w sandwicherze, ale równie dobrze, o ile nie lepiej, sprawdzi się również patelnia grillowa.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://smakinatalerzu.pl/2019/05/29/kanapki-z-wedzonym-lososiem/