Ciasto czekoladowe ze śliwkowym kremem 400 gram gorzkiej czekolady 100 gr białego cukru 2 łyżki kawy rozpuszczalnej 4 jajka 200 gr mąki 300 gr suszonych śliwek 200 ml śmietanki 30 lub 36 100 gr cukru pudru 75 ml brandy Moczymy śliwki w brandy. 300 gram czekolady z cukrem i 1 łyżeczką kawy rozpuszczamy w garnuszku wstawionym do garnka z gorącą wodą. Ciasto z czekoladą a w środku krem z ubitej śmietany, śliwek namoczonych w brandy i kawałków ciasta. Wyjmujemy krążek ciasta z wierzchu i wydrążamy środek ciasta tak, żeby została warstwa ok 2 cm z każdej strony. Ubijamy śmietanę z cukrem pudrem, Śliwki mielimy razem z brandy. Jeżeli lubicie smak śliwki w czekoladzie to jest to ciasto dla Was! tylko w bardziej dekadenckiej wersji. Po ostudzeniu ostrym nożem robimy nacięcie w kształcie koła, zostawiając od brzegu ok 2-3 cm. Żółtka dodajemy do przestudzonej czekolady, razem z masłem i mąką i wszystko miksujemy. Rozpuszczamy pozostałą czekoladę razem z jedną łyżką kawy.