Składniki: – 2 jajka – garść drobno posiekanego szczypiorku – 1 łyżeczka octu balsamicznego – 1 łyżeczka octu ryżowego – pieprz wg smaku – 50g mozarelli – 1 łyżeczka ulubionego tłuszczu Kiedy wierzch się zetnie zacząć rolowanie od pierwszej rolki, nakręcając ją na ścięty wierzch drugiej połowy. Jeśli lubicie jajecznicę, ale chcielibyście podać ją w troszkę inny sposób, to proponuję zrobić roladę jajeczną z mozarellą. Nie wiem czy opis procesu smażenia i rolowania jest w miarę zrozumiały, mam nadzieję, że tak, w razie wątpliwości proszę pytać. Na nieprzywierającej patelni mocno rozgrzać tłuszcz, wylać połowę masy jajecznej i posypać mozarellą startą na dużych oczkach.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.smakiarmine.pl/przepisy-wytrawne/rolada-jajeczna-z-mozarella/