PĄCZKI DLA DOROSŁYCH Z NADZIENIEM BANANOWYM

Magdalena
Desery
25.01.2018 0:09
PĄCZKI DLA DOROSŁYCH Z NADZIENIEM BANANOWYM

Gdy ciasto podwoi swoją objętość, rozwałkowujemy go na grubość ok. 1 cm na stolnicy oprószonej mąką i wycinamy krążki wielkości ok. 8 cm. Do wyrośniętego rozczynu dodajemy żółtka, jajko, cukier puder, cukier z wanilią, szczyptę soli, wódkę oraz pozostałą mąkę. Pozostałą ilość mleka zagotowujemy razem z cukrem i cukrem z wanilią. W podgrzanym mleku rozpuszczamy cukier oraz pokruszone drożdże i mieszamy z 1 łyżką mąki. Rozczyn przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na 15-20 min., aby wyrósł. Zagniatamy ciasto, aż cały tłuszcz się wchłonie, a ciasto będzie odchodziło od dłoni. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 30 min., aż urosną.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.kuchniamagdaleny.pl/2018/01/paczki-dla-doroslych-z-nadzieniem.html