🙂 Składniki: – 200g jogurtu typu greckiego – 100ml kefiru (u mnie 1,5%) – 1 jajko – 50g mąki ryżowej – 50g mąki gryczanej – 1 łyżeczka sody oczyszczonej – szczypta soli Dodatkowo: – 200g pieczarek – 150g cukinii – 1 cebula czerwona – garść drobno posiekanej pietruszki – 100g sera cheddar – przyprawy wg smaku (u mnie czubryca żółta, sól, pieprz, kurkuma) Kefir i jogurt powinny być temperatury pokojowej. W tym czasie zeszklić cebulę pokrojoną w kostkę na mocno rozgrzanym ulubionym tłuszczu (ja smażyłam na maśle klarowanym), dodać cukinię pokrojoną w drobną kostkę, smażyć przez około 5 minut, dodać pieczarki, pokrojone w kostkę, smażyć przez kolejne 5-7 minut. Jogurt wymieszać z sodą i odstawić na kilka minut, dodać kefir, jajko, sól i mąkę, wszystko dokładnie wymieszać i odstawić na około 15 minut. Silikonową formę (średniego rozmiaru) posmarować masłem klarowanym, wylać połowę ciasta i równomiernie rozprowadzić po całej formie, wyłożyć ser, następnie wyłożyć nadzienie, wylać resztę ciasta i równomiernie rozprowadzić tak, aby ciasto przykryło całe nadzienie.