Smacznego. Składniki: 2 szklanki mąki pszennej 2 i 1/2 łyżki cukru z melasą trzcinową 2 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 płaskiej łyżeczki przyprawy do piernika 3/4 szklanki naturalnie mętnego soku z jabłek Smaki Victorii 1/3 szklanki oleju kokosowego (rozpuszczonego) 1 jajko 1 jabłko Przygotowanie: Do jednej miski wsypujemy mąkę, dodajemy cukier z melasą trzcinową, przyprawę do piernika oraz proszek do pieczenia. Babeczki pieczemy do ładnego zarumienienia z wierzchu, stan ich upieczenia warto sprawdzić patyczkiem (u mnie około 20 minut). W drugiej misce mieszamy ręczną trzepaczką sok jabłkowy, rozpuszczony olej kokosowy i 1 jajko. Formę z babeczkami wkładamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika (grzanie góra-dół, środkowy poziom). Całego smaku nadaje im naturalnie mętny sok z jabłek Smaki Victorii. Aromatyczne babeczki na soku jabłkowym (w lżejszej bezmlecznej wersji). Idealne dla dzieci, wspaniałe do filiżanki ulubionego soku czy herbaty. Mokre składniki przelewamy do suchych, mieszamy łyżką tylko do połączenia.