Takie smaczne, że nie da im się oprzeć, jedno po drugim znika w mgnieniu oka 350 ml mleka zagęszczonego niesłodzonego 1 szklanka cukru 70 g masła orzechy laskowe kilka kostek mlecznej czekolady foremka od toffifee Mleko, cukier i masło rozpuszczamy w garnku (najlepiej z podwójnym dnem) i gotujemy na małym ogniu cały czas mieszając, aż masa zgęstnieje. Trzeba ją gotować około 20-30 minut bo długo gęstnieje, ale jak zacznie to dzieje się to bardzo szybko i łatwo można ją przypalić. Następnie wstawiamy do zamrażarki na około 15-30 minut, aby dobrze było je wyciągnąć z foremki. Nie wiem ile wyszło z tej porcji smacznych toffifee, ponieważ za dużo podjadałam przy przygotowaniu :)
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.obzarciuch.pl/2014/12/domowe-toffifee.html