Sprawdzi się na spotkania oraz imprezy ze znajomymi i święta 7 jajek 5 łyżek mąki 2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 szklanka cukru 3 szklanki mleka 1/2 szklanki cukru 1 cukier waniliowy 2 budynie waniliowe 2 żółtka 200 g masła 2 szklanki mleka w proszku + 1 łyżka z górką 1 łyżka kakao 1/2 szklanki cukru 1/2 szklanki wody 200 g masła około 200 g biszkoptów Białka ubijamy na sztywną pianę. Masę dzielimy na dwie części, do jednej dodajemy 1 łyżkę mleka w proszku, natomiast do 2 wsypujemy kakao. Do ciepłej masy wsypujemy 2 szklanki mleka w proszku i energicznie mieszamy, aby nie było grudek. Biszkopty przekrajmy na połówki i ustawiamy na sztorc jeden obok drugiego (patrz zdj.) Masło ucieramy na puszystą masę i dodajmy po łyżce budyń ciągle ucierając, aż powstanie jednolity krem. Następnie biszkopty polewamy na zmianę polewą białą i ciemną, można też najpierw zużyć jedną polewę, a później drugą. Zawiesinę wlewamy na wrzące mleko i gotujemy budyń oraz odstawiamy do wystygnięcia. Na pierwszy blat biszkoptu wykładamy połowę masy. Jedną szklankę mleka mieszamy z żółtkami i proszkiem budyniowym. Wsypujemy przesianą mąkę, kakao oraz proszek do pieczenia.