Składniki: ciasto: mąka pszenna 400 g, margaryna lub masło 250 g, śmietana 2 łyżki, żółtka 3 szt, lukier: białko 1 szt, cukier puder 150 g, dodatkowo: dżem 1 mały słoik, (ja część ciastek przełożyłam dżemem malinowym, a część marmoladą truskawkową), wiórki kokosowe, Sposób przygotowania: Mąkę siekamy nożem z masłem. Następnie ciasto rozwałkowujemy na grubość 3 mm i wykrawamy małe krążki za pomocą kieliszka o średnicy 2,5- 3 cm. Białko z cukrem umieszczamy w miseczce i mieszamy za pomocą łyżki lub miksera, aż powstanie gładki lukier. Ciasteczka przekładamy dżemem, następnie smarujemy boki ciastek i obtaczamy je w wiórkach kokosowych. Ciastka układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce i połowę z nich smarujemy cienką warstwą lukru. Niestety są bardzo pracochłonne, ale jeśli macie jakiegoś pomocnika do ciasteczek to jak najbardziej polecam zrobić.