Pyyyyszne połączenie, spróbujcie Składniki: 2 jajka, 60ml mleka, 30g mąki kukurydzianej, 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, sól wg smaku, 3 średnie pieczarki, 1 łyżka oleju kokosowego. Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę. Na patelni mocno rozgrzać olej kokosowy, podsmażyć pieczarki pokrojone w plasterki, na pokrojone pieczarki wyłożyć ciasto i smażyć na małym ogniu pod pokrywką z dziurką. Ja je uwielbiam, a najbardziej lubię wymyślać nowe połączenia i tym razem chcę się w Wami podzielić przepisem na puszysty omlet kukurydziany smażony na pieczarkach.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.smakiarmine.pl/bezglutenu/omlet-kukurydziany-smazony-na-pieczarkach/