- 1 jajko kl L - 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia - około 1-2 łyżki kwaśnej śmietany np. 18 % Dodatki: - słoik dżemu dowolnego (lub zbiór niedojedzonych dżemów;) - dwie nie pełne garście owoców mrożonych - cukier puder do oprószenia gotowego ciasta 2. Blaszkę do pieczenia wyścielać papierem, wyłożyć połowę kruszonki, lekko ugnieść ją palcami. ;) Składniki na blaszkę 23 x 23 cm: Ciasto: - 2 i 1/2 szkl mąki pszennej - 1/2 szkl mąki ziemniaczanej lub budyniu - 220 g masła - 1 szkl cukru lub pudru a resztę przeczytacie na dole ;) Składniki na blaszkę 23 x 23 cm: Ciasto: A nie dojedzone dżemy czy marmolady znajdą w nim swoje miejsce :) Wystarczy zrobić kruszonkę, schłodzić ją ..... Ciasto jest mega proste, nie trzeba nic zagniatać, ani wałkować, nawet owoców nie trzeba rozmrażać :) Wystarczy zrobić kruszonkę, schłodzić ją .....a resztę przeczytacie na dole