Aksamitne, lekko pikantne, są wprost idealne Składniki: 350g ozorków wieprzowych (waga po ugotowaniu i obraniu), 1 średni por (około 200g), 100g pieczarek, 4 łyżki śmietany 12%, 4 łyżki wody, 1 łyżeczka kurkumy, sól i pieprz wg smaku, 2 łyżki oleju rzepakowego. Dodać pieczarki pokrojone w plasterki, smażyć przez około 3-5 minut, dodać ozorki, przyprawy i wymieszać dokładnie, smażyć przez około 3 minuty. Śmietanę wymieszać z wodą, dodać do ozorków, wymieszać dokładnie, zmniejszyć ogień do średniego i dusić przez kolejne 5 minut pod pokrywką z dziurką. Ozorki wypłukać i wyciąć z nich gruczoły ślinowe znajdujące się z obu stron przy nasadzie.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.smakiarmine.pl/przepisy-wytrawne/ozorki-wieprzowe-z-pieczarkami/