MARCHEWKOWE NALEŚNIKI Z SERKIEM I OWOCAMI

Śniadania
18.01.2018 21:29
MARCHEWKOWE NALEŚNIKI Z SERKIEM I OWOCAMI

- ½ szklanki wody gazowanej - 3 łyżki cukru brązowego - 2 jajka - 2 łyżki stopionego masła - 1¼ szklanki mąki ( u mnie orkiszowa typ 600) - ¾ łyżeczki cynamonu - szczypta soli - olej kokosowy albo masło klarowane do smażenia - SOS OWOCOWY - 250 g mrożonych lub świeżych owoców ( u mnie wiśnia i resztka mieszanki leśnej) - 2-3 łyżki miodu albo cukru brązowego - ½ łyżeczki mąki ziemniaczanej - SEREK - 200 g białego serka typu Twój smak“ lub Philadephia“ - 2-3 łyżki cukru pudru - 3 łyżki jogurtu - opcjonalnie – łyżeczka ekstraktu z wanilii - Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce. - W blenderze kielichowym umieścić marchewkę i mleko, zmiksować na gładko, dodać jajka, cukier, cynamon, sól i stopione masło – zblendować na gładką naleśnikową masę – odstawić na 20-30 minut. Więc niestety nie mam dla Was nic stricte na święta – zresztą u nas w domu przygotowania do Wielkanocy to domena mojej mamy – ja mam za zadanie zrobić paschę i się z tego wywiązuje. - Dodać cukier i gotować na wolnym ogniu ok 10 min. - Mąkę wymieszać z 2 łyżkami wody, dodać do owoców i mieszając gotować aż całość zgęstnieje. Słabo u mnie na blogu z przepisami na Wielkanoc. Więc niech ten piękny, pomarańczowy kolor przyniesie Wam wiosnę, bo coś się ona ociąga w tym roku. - 3 średniej wielkości marchewki - 1 i ½ szklanki mleka (krowie lub roślinne)

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://cookingforemily.pl/2017/04/marchewkowe-nalesniki-serkiem-owocami/