Przyznam nieskromnie, że wyszło przepysznie Składniki na 2-3 porcje: – 400g wątróbek drobiowych – 200g pieczarek – 1 średni por (około 250g) – 250ml śmietanki 12% – 1 łyżka musztardy słodkiej – 1 łyżeczka curry – 1 pęczek koperku – sól i pieprz wg smaku – 1 łyżka oleju rzepakowego Por umyć, osuszyć, pokroić w cienkie krążki i podsmażyć na mocno rozgrzanym oleju rzepakowym, dodać pieczarki pokrojone w pasterki, smażyć przez około 5 minut. Wątróbki umyć, osuszyć, pokroić na mniejsze kawałki i włożyć do naczynia żaroodpornego. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 20-25 minut. Dodać curry, sól, pieprz i drobno posiekany koperek, wymieszać.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.smakiarmine.pl/przepisy-wytrawne/watrobki-drobiowe-pieczone-z-porem-i-pieczarkami/