Polecam Składniki na 10-12 sztuk: – 500g filetów z piersi kurczaka – 1 cebula – 4 ząbki czosnku – 1 jajko – 1 łyżeczka papryki słodkiej wędzonej – 1 łyżeczka kurkumy – 1 łyżka ziół prowansalskich – sól i pieprz wg smaku Dodatkowo: – 1 mała cebula czerwona – 100g pieczarek – 100g groszku mrożonego – 50g żółtego sera (u mnie gouda) – 4 łyżki jogurtu typu greckiego – 1 pęczek koperku – sól i pieprz wg smaku Filety umyć, osuszyć i zmielić razem z cebulą i czosnkiem, dodać jajko, przyprawy i zioła i wszystko dokładnie wymieszać. Zeszklić na patelni cebulę, dodać pieczarki i smażyć przez około 3-5 minut, dodać groszek, drobno posiekany koperek i przyprawy, wszystko dokładnie wymieszać i zdjąć z ognia. Do lekko przestudzonym warzyw dodać jogurt i ser pokrojony w drobną kostkę, wymieszać. Foremki silikonowe wykleić farszem, formując wgłębienie w środku.